60 perc | 4 adag | Főétel | Közepesen nehéz
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 400 g sárga burgonya
- 100 g liszt; 2 tojás
- 100 g brokkoli
- 150 g Galbani Mascarpone
- 2 fűszerezetlen sertéskolbász
- egy pohár Prosecco
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml főzőtejszín
- 40 g pirított szezámmag; szerecsendió
- durvára őrölt fekete bors
Elkészítés
- Alaposan mosd le a burgonyát és enyhén sós vízben főzd meg.
- Egy másik edényben, szintén enyhén sós vízben, főzd meg a brokkolit is. Közben olajon pirítsd barnára a fokhagymát.
- Amikor már aranybarna, vedd ki a serpenyőből, és tedd bele a kolbászt. Süsd közepes lángon, és egy fakanál segítségével morzsold apró darabokra.
- Add hozzá a Proseccót, és süsd alacsony lángon. Közben alaposan csepegtesd le és szárítsd meg a brokkolit, majd tedd a serpenyőbe és süsd 10 percig.
- Add hozzá a Galbani Mascarponét, majd sózd meg ízlés szerint.
- Amikor a burgonya belseje megpuhult és a héja kezd leválni, öntsd le róla a vizet, szárítsd meg és hagyd kihűlni.
- Törd meg burgonyatörővel, majd az így kapott pépet egy nagy tálban keverd össze a liszttel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval, a borssal és egy kevés főzőtejszínnel. Alaposan dolgozd össze, amíg sűrű és tömör nem lesz.
- Szükség esetén, adhatsz még hozzá főzőtejszínt vagy lisztet.
- Egy sütőpapírt alaposan kenj be zsiradékkal, terítsd szét rajta a burgonyamasszát, majd oszlasd el a tetején a brokkoliból, kolbászból és Mascarponéból készített keveréket.
- Óvatosan tekerd fel, a tekercset szórd meg szezámmaggal, és csomagold szorosan a sütőpapírba.
- Süsd 180°C-on 20 percig. Amikor elkészült, szeleteld fel és tálald melegen.