Burgonyatekercs mascarponéval, brokkolival és kolbásszal

Hozzávalók

  • 400 g sárga burgonya
  • 100 g liszt; 2 tojás
  • 100 g brokkoli
  • 150 g Galbani Mascarpone
  • 2 fűszerezetlen sertéskolbász
  • egy pohár Prosecco
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 ml főzőtejszín
  • 40 g pirított szezámmag; szerecsendió
  • durvára őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. Alaposan mosd le a burgonyát és enyhén sós vízben főzd meg.
  2. Egy másik edényben, szintén enyhén sós vízben, főzd meg a brokkolit is. Közben olajon pirítsd barnára a fokhagymát.
  3. Amikor már aranybarna, vedd ki a serpenyőből, és tedd bele a kolbászt. Süsd közepes lángon, és egy fakanál segítségével morzsold apró darabokra.
  4. Add hozzá a Proseccót, és süsd alacsony lángon. Közben alaposan csepegtesd le és szárítsd meg a brokkolit, majd tedd a serpenyőbe és süsd 10 percig.
  5. Add hozzá a Galbani Mascarponét, majd sózd meg ízlés szerint.
  6. Amikor a burgonya belseje megpuhult és a héja kezd leválni, öntsd le róla a vizet, szárítsd meg és hagyd kihűlni.
  7. Törd meg burgonyatörővel, majd az így kapott pépet egy nagy tálban keverd össze a liszttel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval, a borssal és egy kevés főzőtejszínnel. Alaposan dolgozd össze, amíg sűrű és tömör nem lesz.
  8. Szükség esetén, adhatsz még hozzá főzőtejszínt vagy lisztet.
  9. Egy sütőpapírt alaposan kenj be zsiradékkal, terítsd szét rajta a burgonyamasszát, majd oszlasd el a tetején a brokkoliból, kolbászból és Mascarponéból készített keveréket.
  10. Óvatosan tekerd fel, a tekercset szórd meg szezámmaggal, és csomagold szorosan a sütőpapírba.
  11. Süsd 180°C-on 20 percig. Amikor elkészült, szeleteld fel és tálald melegen.