Caprese csőben sült padlizsánnal

Hozzávalók

  • 375g Galbani Mozzarella
  • 2 lila padlizsán
  • 1 csokor petrezselyem
  • 200 g datterini paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsemlemorzsa
  • extra szűz olivaolaj

Elkészítés

  1. Nagyjából hámozd meg a padlizsánt úgy, hogy darabonként hagyj rajta 4 héjcsíkot. Vágd le a végeiket, és szeleteld fel vékony karikákra.
  2. Rendezd el a padlizsánszeleteket a tepsibe helyezett sütőpapíron, szórd meg őket zsemlemorzsával, apróra vágott petrezselyemmel, és önts rájuk extra szűz olívaolajat. 180°C-os sütőben süsd 20 perc alatt aranysárgára.
  3. Szeleteld fel a Galbani Mozzarellát és tedd félre.
  4. Teflon serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, add hozzá a datterini paradicsomot, egy kis sót, és párold körülbelül 10 percig.
  5. Ha megpuhult, jól keverd el, és ha szükséges még egyszer sózd meg.
  6. Hagyd kihűlni. Egy tálaló tányérra fektess egy sor Mozzarellát, majd egy sor padlizsánt, és így tovább. Az elkészített paradicsomszószt egy kis tálkába töltve helyezd a nagy tál közepére.