Caprese torony uborkával

Hozzávalók

  • 250g Galbani Mozzarella
  • 4 lukullusz paradicsom
  • 2 sima héjú uborka
  • extra szűz olivaolaj
  • citromlé
  • 1 kis csokor kakukkfű

Elkészítés

  1. Szeleteld fel a Mozzarellát.
  2. Mosd meg és vágd fel az uborkát (ne hámozd meg) és a paradicsomot, nem túl vékony szeletekre.
  3. Egy kis tálban jól keverd össze az olajat a citromlével, és egy kicsit sózd meg.
  4. Kezdd el felépíteni a tornyokat: egy paradicsom szelettel kezdd, majd helyezz rá egy szelet Mozzarellát, egy uborkát és így tovább; paradicsom szelettel zárd.
  5. Önts a sós, citromos öntetből minden toronyra, és szúrd át mindegyiket egy hurkapálcával.
  6. A tetejüket morzsolt kakukkfűvel díszítsd.