Csavart rudacskák leveles tésztából

Hozzávalók

  • 200 g négyzet alakú leveles tészta
  • 60 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P. (eredetvédett) sajt
  • 1 tojás
  • Mákmag
  • Szezámmag
  • Édes paprika

Elkészítés

  1. Nyújtsd ki a tésztát gyúródeszkán, és egy tálkában felvert tojással, konyhai ecset segítségével kend át a teljes felületét.
  2. A tészta egyharmadát hintsd meg édes paprikával, a másik harmadát mákmaggal, a harmadikat szezámmaggal, majd az egészre szórj egyenletesen reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajtot.
  3. Szeleteld fel a tésztát hosszában, 2 cm széles és 10 cm hosszú téglalapokra, majd egyesével csavard meg a tésztacsíkokat spirál alakban úgy, hogy az egyik végüket lefogod, míg a másik végüknél fogva tekered őket.
  4. Helyezd a csavart rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200°C-ra előmelegített sütőben süsd 10 percig. Hidegen tálald aperitif mellé vagy koktélfalatként.