Mozzarellás – paprikás tonhalsaláta

Hozzávalók

  • 250 g Galbani Mozzarella
  • 50 g rukkola saláta és 50 g madársaláta
  • 3 db kisebb paradicsom (salátába való)
  • 150 g tonhal sós lében
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 50 g kapribogyó
  • 6 db bazsalikomlevél
  • 2 db olajos szardellaszelet
  • 1 evőkanál Modenai balzsamecet
  • Só, fehér bors, extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. A megmosott, megszárított paprikát tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe 15 percre. Közben mosd meg és vágd cikkelyekre a paradicsomot, szeleteld fel a Mozzarellát, és csepegtesd le a tonhalat.
  2. A sütőből kivett, még meleg paprikát tedd egy alumínium tálkába, fóliázd le, hagyd hűlni 10 percig, majd gondosan húzd le a héját, magozd ki és vágd fel vékony csíkokra.
  3. Alaposan mosd meg és szárítsd meg a salátákat, majd egyenletesen oszlasd el őket egy tálaló tányéron.
  4. Helyezd a közepébe a paprikát, a tonhalat, és rakd köréjük váltakozva a paradicsomcikkelyeket és a Galbani Mozzarella szeleteket.
  5. Egy tálkába készítsd elő a kapribogyót, a szardellát és a finomra aprított bazsalikomot.
  6. Ízesítsd egy csipet sóval és fehér borssal. Add hozzá a balzsamecetet, és alaposan keverd össze a hozzávalókat.
  7. Egyik kezeddel vékony sugárban adagold hozzá az extra szűz olívaolajat, a másik kezeddel kis habverő segítségével verd simára a krémet, amíg puha, habos állaga nem lesz.
  8. Ízesítsd a salátát a krémmel ízlésed szerint.