Mascarponés-mentás epersaláta

Hozzávalók

  • 300 g eper
  • 250 g Galbani Mascarpone
  • egy csokor borsmenta
  • 50 g nádcukor
  • fekete bors

Elkészítés

  1. Alaposan mosd meg az epret és a borsmentát.
  2. Válaszd ki és tedd félre a legszebb mentaleveleket. Távolítsd el az eper szárát és leveleit, vágd negyedekre és tedd őket egy tálba.
  3. Alaposan keverd össze a cukorral.
  4. Fél órára tedd hűtőbe, hogy az eper megpuhuljon és levet eresszen. Közben aprítsd fel a borsmenta leveleit és szórd a Galbani Mascarpone sajthoz.
  5. Keverd puhára villával.
  6. A tálaláshoz készíts elő négy tiszta poharat, és töltsd meg őket félig eperrel. Válassz ki egy díszítőcsövet, töltsd nyomózsákba a mentás mascarponét, és díszítsd a poharak tartalmát. Közvetlenül tálalás előtt mindegyiket szórd meg finomra őrölt fekete borssal, és tűzd a tetejükre a félretett mentaleveleket.