Parmezános padlizsán

Hozzávalók

  • 2-3 db nagyméretű padlizsán
  • 1 kg paradicsomszósz
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 400 g Galbani Mozzarella
  • 300 g reszelt Galbani Parmigiano Reggiano sajt
  • 1 szál bazsalikom (tetszés szerint)
  • Só, bors, extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Vágd fel a padlizsánokat 3-4 mm vastag szeletekre.
  2. A karikákat forgasd lisztbe, süsd meg bő, forró olajban, csepegtesd le és csak ezután sózd meg őket.
  3. Kevés olajon pirítsd meg az aprított vöröshagymát, majd keverd hozzá a paradicsomszószt és dobj bele két bazsalikomlevelet.
  4. Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot, sózd, és lassú tűzön folytasd a főzést 10 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
  5. Szeleteld fel a Mozzarellát. Két evőkanálnyi paradicsomszósszal kend ki egy tepsi alját, és helyezd el az első padlizsánréteget. Minden padlizsánkarikára tegyél egy-egy szelet Mozzarellát, majd hintsd meg egy kis reszelt sajttal és őrölt borssal.
  6. Ezután helyezz rájuk újabb padlizsánszeleteket, és az egészet locsold meg szósszal. A műveletet addig ismételd, amíg a hozzávalók elfogynak, és a szósszal zárd.
  7. A tetejét szórd meg bőségesen Parmigiano Reggiano sajttal. 200°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig süsd. Langyosan tálald.