Burgonyás-sonkás pizza

Hozzávalók

  • 1 kg pizzaliszt (00-ás egészen finomra őrölt fehérliszt)
  • 50 g sörélesztő, 600 ml víz
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 20 g só, 1 kávéskanál cukor
  • 400 g Galbani Mozzarella
  • 200 g főtt sonka
  • 4 db sárga húsú burgonya
  • 1 szál rozmaring, só és bors

Elkészítés

  1. Hámozd meg és vágd fél centiméter vastag karikákra a burgonyákat, majd tedd fel őket főni. A forrástól számítva 10 percig főzd.
  2. Vágd apró kockákra a Galbani Mozzarella sajtot és csíkozd fel a főtt sonkát.
  3. Oldd fel a sörélesztőt és a cukrot egy csésze langyos vízben, a sót egy másik csészében.
  4. Púpozd fel a lisztet a gyúródeszkán, és képezz a közepébe egy kis mélyedést.
  5. Öntsd bele a két csésze tartalmát, az olajat, és határozott mozdulattal gyúrd össze. Szükség esetén adj hozzá még vizet és lisztet, és addig gyúrd, amíg sima, rugalmas tésztát kapsz.
  6. Lisztezd ki egy tálka alját, tedd bele a tésztát, takard le konyharuhával, és pihentesd legalább 1 óráig, amíg a duplájára kel.
  7. Oszd a tésztát 4 részre, és minden darabból nyújts tetszés szerint különböző vastagságú kerek lapot.
  8. Tegyél rá Galbani Mozzarella sajtot, burgonyakarikát, rozmaringot, finoman locsold meg olajjal, és szükség esetén sózd, borsozd.
  9. Tedd 250°C-ra előmelegített sütőbe 15 percre, és amikor a pizza kész, szórd meg a főtt sonkával.