Fügés-mézes tiramisu

Hozzávalók

  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 80 g porcukor
  • 3 tojás
  • 4 db friss füge
  • 4 db aszalt füge
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kalács
  • 100 g fügelekvár

Elkészítés

  1. A friss fügét szeleteld fel, az aszalt fügét vágd apró kockákra.
  2. Válaszd szét a tojások sárgáját a fehérjéktől.
  3. A sárgákat keverd a porcukorral fehéredésig, majd add hozzá a Galbani mascarponét, az aszalt fügekockákat és a mézet.
  4. Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét.
  5. Egy üvegtál alját béleld ki a kalácsdarabokkal, a friss fügeszeleteket illeszd körben a tál oldalához, és töltsd bele a mascarponés krémet.
  6. Néhány órára tedd a hűtőbe. Az ideális hűtési idő 12-24 óra.
  7. A tetejét fügelekvárral díszítsd. Ez a desszert aszalt sárgabarackkal vagy aszalt szilvával is elkészíthető.