Sáfrányos-gorgonzolás rizottó

Hozzávalók

  • 150 g Galbani Gorgonzola
  • 320 g Arborio vagy Carnaroli rizs
  • 60 g fehérbor
  • 40 g reszelt Galbani Grana Padano sajt (Oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező termék)
  • 30 g vaj
  • 30 g hagyma
  • 10 g metélőhagyma (snidling)
  • 1 tasak sáfrány
  • 60 g nem erős marhahús alaplé

Elkészítés

  1. Lassú tűzön, egy serpenyőben barnítsd meg a vajat és a hagymát, végül öntsd hozzá a rizst.
  2. Jól pirítsd meg, majd öntsd fel a fehérborral. Amikor ez utóbbi elpárolgott, locsolgasd a marhahús-alaplével.
  3. Ízesítsd sáfránnyal, és lassú tűzön addig főzd, amíg szinte az összes levet magába nem szívja.
  4. Keverd hozzá az (oltalom alatt álló eredetmegjelöléssel rendelkező) reszelt Galbani Grana Padano és a Galbani Gorgonzola sajtot, vedd le a tűzről, és pihentesd néhány percig. A rizottót a finomra vágott metélőhagymával megszórva tálald.