Lazacos-burgonyás-mozzarellás pogácsák

Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 250 g füstölt lazac
  • 250 g Galbani Mozzarella sajt
  • 1 póréhagyma
  • két evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 tojás
  • friss metélőhagyma(snidling)
  • 150 g zsemlemorzsa
  • 1 pohár fehérbor

Elkészítés

  1. Alaposan mosd meg, hámozd meg és bő, sós vízben főzd meg a burgonyát. Mosd meg a póréhagymát is, vágd karikákra, és egy serpenyőben, extra szűz olívaolajon pirítsd 3 percig.
  2. Amikor a burgonya megpuhult, csepegtesd le róla a vizet és keverd a póréhagymához. Puhítsd a legmagasabb hőfokon 5 percig. Ízesítsd sóval és borssal.
  3. Húzd le a tűzhelyről és hagyd kihűlni. Aprítsd fel a Galbani Mozzarella sajtot és tedd konyhai turmixgépbe. Add hozzá a két tojást, valamint a póréhagymás burgonyakeveréket. Turmixold 3 percig, majd keverd bele a felaprított metélőhagymát és a lazacot.
  4. Gyúrj maximum 5 cm átmérőjű kis golyókat, lapítsd lepényformájúra és hempergesd zsemlemorzsába őket. Extra szűz olívaolajjal kikent tepsiben, 180°C-os sütőben süsd 15 percig.
  5. Locsold rá a pohár fehérbort, majd süsd még további 3 percig. Forrón tálald.