Édenkert saláta

Hozzávalók

  • 200 g friss rukkola
  • 2 friss mangó
  • 2 friss avokádó
  • 250 g Galbani Mozzarella sajt
  • 2 zöldcitrom (lime) leve
  • friss pirospaprikák
  • 2 friss újhagyma
  • extra szűz olivaolaj

Elkészítés

  1. Mosd meg és alaposan szárítsd meg a hozzávalókat, különösen a rukkolát.
  2. Az avokádókat vágd ketté hosszában, emeld ki a magjukat, húzd le a hájukat, és szép vékonyan szeleteld fel őket.
  3. Ugyanezt a műveletet végezd el a mangókkal is, ügyelve a magra, hisz arra olyan szorosan ránő a gyümölcs húsa, hogy nehéz eltávolítani.
  4. Vágd fel a Mozzarellát vékony szeletekre, és kezdd el összeállítani a salátát: helyezz egy csokor rukkolát a tál közepére, és rakd körbe felváltva mangóval, avokádóval és a Galbani Mozzarella sajttal.
  5. Egy kis tálkában készítsd el a salátaöntetet: a karikákra vágott piros paprikát keverd a zöldcitrom-lébe, majd lassan adj hozzá extra szűz olívaolajat.
  6. Öntsd a keveréket a salátára, és díszítsd frissen vágott újhagymával. Hidegen tálald.