15 perc | 4 adag | Desszert | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 250 g Galbani Mascarpone
- 80 g porcukor
- 3 tojás
- 4 db friss füge
- 4 db aszalt füge
- 2 evőkanál méz
- 1 kalács
- 100 g fügelekvár
Elkészítés
- A friss fügét szeleteld fel, az aszalt fügét vágd apró kockákra.
- Válaszd szét a tojások sárgáját a fehérjéktől.
- A sárgákat keverd a porcukorral fehéredésig, majd add hozzá a Galbani mascarponét, az aszalt fügekockákat és a mézet.
- Végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét.
- Egy üvegtál alját béleld ki a kalácsdarabokkal, a friss fügeszeleteket illeszd körben a tál oldalához, és töltsd bele a mascarponés krémet.
- Néhány órára tedd a hűtőbe. Az ideális hűtési idő 12-24 óra.
- A tetejét fügelekvárral díszítsd. Ez a desszert aszalt sárgabarackkal vagy aszalt szilvával is elkészíthető.