Gnocchi bacon szalonnával és gorgonzolával

Hozzávalók

  • 800 g burgonya
  • 220 g Galbani Gorgonzola
  • 2 tojás
  • 1 csokor kakukkfű
  • 150 g liszt (vagy korpa)
  • 100 g szeletelt bacon szalonna
  • bors

Elkészítés

  1. A burgonyát főzd puhára, majd még melegen hámozd meg és törd össze.
  2. Egy nagyobb tálban add hozzá a tojást, a felaprított kakukkfüvet, a bacon szalonnát, és keverj bele 70 g Galbani Gorgonzola sajtot.
  3. Ízesítsd sóval, borssal, és alaposan dolgozd össze. Szórd bele a lisztet, és addig keverd, amíg lágy tésztát kapsz. Formázz hengereket, vágd kis darabokra, és gyúrj belőlük apró golyókat.
  4. Forralj sós vizet, és dobáld bele a gnocchit.
  5. Amikor a golyócskák feljönnek a víz tetejére, szűrd le őket.
  6. Oszd szét a gnocchit 4 tűzálló edénybe, szórd rájuk a megmaradt, felkockázott Gorgonzola sajtot, a tetejükre tegyél néhány kis vajdarabot, reszelt sajtot, és süsd pár percig, amíg aranysárga lesz.