15 perc | 4 adag | Főétel | Könnyű
Hozzávalók
Hozzávalók 4 fő részére
- 600 g friss paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szárzeller
- 2 szelet pirított kenyér
- 1 kanál ecet
- 1 uborka
- 250g Galbani mozzarella
- extra szűz olivaolaj
- néhány bazsalikomlevél
- só és bors
Elkészítés
- Néhány percre dobd a paradicsomot forrásban lévő vízbe, miután lecsepegtetted, vágj bele keresztet és óvatosan hámozd meg.
- Kockázd fel a kenyeret, tisztítsd meg a fokhagymagerezdet, a szárzellert és vágd nagyobb darabokra.
- Tedd az összes hozzávalót egy turmixgép poharába, turmixold össze, és közben adagold hozzá az extra szűz olívaolajat, sót, borsot és a kanál ecetet.
- Jól tisztítsd meg az uborkát, kockázd fel és tedd félre.
- Öntsd az elkészült gazpachót 4 koktélos pohárba (a keverék folyékony legyen, de elég sűrű).
- Óvatosan szórj a közepére a kockára vágott mozzarellából, és tegyél köré uborkakockákat.
- Ízesítsd még néhány csepp olajjal, és díszítsd pár bazsalikomlevéllel.