Mozzarella gazpacho paradicsommal

Hozzávalók

  • 600 g friss paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szárzeller
  • 2 szelet pirított kenyér
  • 1 kanál ecet
  • 1 uborka
  • 250g Galbani mozzarella
  • extra szűz olivaolaj
  • néhány bazsalikomlevél
  • só és bors

Elkészítés

  1. Néhány percre dobd a paradicsomot forrásban lévő vízbe, miután lecsepegtetted, vágj bele keresztet és óvatosan hámozd meg.
  2. Kockázd fel a kenyeret, tisztítsd meg a fokhagymagerezdet, a szárzellert és vágd nagyobb darabokra.
  3. Tedd az összes hozzávalót egy turmixgép poharába, turmixold össze, és közben adagold hozzá az extra szűz olívaolajat, sót, borsot és a kanál ecetet.
  4. Jól tisztítsd meg az uborkát, kockázd fel és tedd félre.
  5. Öntsd az elkészült gazpachót 4 koktélos pohárba (a keverék folyékony legyen, de elég sűrű).
  6. Óvatosan szórj a közepére a kockára vágott mozzarellából, és tegyél köré uborkakockákat.
  7. Ízesítsd még néhány csepp olajjal, és díszítsd pár bazsalikomlevéllel.